Kultúra

Díjat nyert Velencében Mundruczó Kornél filmje

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyének nemzetközi zsűrije a Legjobb Színésznőnek járó díjat Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró Pieces of a Woman című filmjének főszerepét alakító Vanessa Kirbynek ítélte oda. A zsűri – melyben a filmszakma olyan nagy nevei vettek részt mint Cate Blanchett zsűrielnök vagy Matt Dillon – a fesztivál fődíját, azaz a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánt a Nomadland című filmnek ítélte.

Mint azt megírtuk korábban, a Pieces of a Woman Mundruczó Kornél első angol nyelvű külföldi gyártású filmje, melynek executive producere Martin Scorsese, a főbb szerepekben Vanessa Kirby és a világhírű Shia LaBeouf látható, a filmről itt olvasható helyszíni tudósítónk kritikája:

Mundruczó Kornél velencei versenyfilmje az eddigi legkevésbé mundruczós munkája
Kritikánk a Pieces of a Woman című filmről, a Velencei Filmfesztiválról.

A film női főszereplőjével, a díjazott Vanessa Kirbyvel készült interjúnk pedig alább olvasható:

Vanessa Kirby: Örülök, hogy együtt utazhattam Mundruczóékkal a gyász tengerén
Mundruczó Kornél új filmjének, a Pieces of a Womannek Velencében volt a világpremierje. A film főszerepét A Korona című Netflix-sorozat sztárja, Vanessa Kirby alakítja, vele interjúztunk a helyszínen.

Egy nappal korábban egyébként a film megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri Legjobb Filmnek járó, Arca CinemaGiovani díját is, és a filmről többnyire pozitív kritikák is születtek.

Ami a többi filmet illeti, a győztes Nomadlandet Chloe Zhao rendezte, a főszereplő pedig Frances McDormand. A zsűri nagydíját jelentő Ezüst Oroszlánt Michel Franco Nuevo Orden című filmje kapta, a legjobb rendezőnek járó díjat Kiyoshi Kurosawa kapta a Wife Of A Spy című filmért, a legjobb férfi főszereplőnek pedig Pierfrancesco Favinót, a Padrenostro című film szereplőjét választották, írja a Deadline.

Kiemelt kép: ASAC/Jacopo Salvi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik