Kultúra

Eszenyi Enikő visszavonja igazgatói pályázatát

Eszenyi Enikő visszavonja a Vígszínház vezetésére beadott pályázatát és befejezi a színházi munkát – közölte csütörtökön a Facebookon. A társulatot 2009 óta vezető színésznő azt írta, hogy az elmúlt napokban élete legnehezebb pillanatait élte meg, támogatást és gyűlöletet egyaránt kapott. Úgy látja, egyesek nem tudnak megbékélni a személyével.

Amint arról több cikkben is beszámoltunk, az elmúlt hetekben többen is felszólaltak Eszenyi igazgatói módszerei ellen. Elsőként a 24.hu-nak nyilatkozott Fenyvesi Lili, aki rendezőasszisztensként dolgozott Eszenyi mellett, és elszenvedője volt a verbális erőszaknak. Rajta kívül a ma már Németországban élő Néder Panni szintén beszélt, aki 2010-ben a Túl a Maszat-hegyen című darab rendezésén dolgozott.

Nem sokkal később olyan színészek álltak ki Fenyvesi Lili és Néder Panni nyilatkozatai mellett, mint Stohl AndrásKovács PatríciaMolnár Áron és Hevér Gábor. Kiemelték, hogy igenis volt köze az Eszenyi által teremtett légkörnek a távozásukhoz.

A vígszínházi botrány krónikája Eszenyi nagyinterjújától a visszalépéséig
Eszenyi Enikő csütörtök délután bejelentette, hogy visszavonja pályázatát, miután az elmúlt hetekben számos kollégája vádolta meg hatalmi visszaélésekkel.

Kedves Művésztársaim, Pályatársak!Az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait éltem meg. Sokat tapasztaltam ez…

Közzétette: Eszenyi Enikő – 2020. március 19., csütörtök

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik