Kultúra

Kanye West majdnem abbahagyta a rappelést, mivel az az ördög zenéje

Október 25-én jelenik meg Kanye West Jesus is King című új lemeze, melyen az eddigiekhez képest csak gospel zene lesz hallható. Hogy miért, arra a rapper, vagyis most már egyre inkább úgy tűnik, ex-rapper korábban már megadta a választ: szakít a világi zenével és egyre inkább az egyház felé fordul. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Kanye 2019 januárjában saját egyházat alapított, melynek értelmében minden vasárnap a zenés istentisztelethez hasonló minikoncerteket tart, kórussal, gospellel és hasonlókkal.

Kanye azonban most ezt is túlszárnyalta. A Loudwire azt írja, hogy a megtért zenész lelkésze interjút adott az Apologia Studios nevű podcast műsorban, ahol elmondta, hogy Kanye majdnem felhagyott az egész karrierjével, mert meg volt róla győződve, hogy a rap a Sátán zenéje. Elmondta, hogy a rapper május közepén kezdte el látogatni a kaliforniai Newhall Placerita Biblia templomát, mielőtt újjászületett keresztény lett.

Azt mondta nekem, hogy felhagy a rappeléssel. Kérdeztem, miért. Mert az az ördög zenéje, mondta. Erre azt mondtam, a rap egy műfaj. Istennek is rappelhetsz

– mondta el a lelkész a műsorban, mi pedig eldönthetjük, örülünk-e, hogy hogy Kanye megfogadta a tanácsát.

Kiemelt kép: RICH FURY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik