Kultúra filéző

Nem csak baromi menők, a környezetet is védik a Corona új sörös dobozai

Fantasztikus dizájnötletet valósított meg a mexikói Corona Extra sör gyártója. A dobozos söreiket ezen túl nem műanyag gyűrűk, és zsugorfóliák tartják egyben, hanem össze lehet csavarni őket.

A cég ráadásul szabadon hozzáférhetővé tette a viszonylag olcsó megoldás terveit, hogy a többi italgyártó is ingyen felhasználhassa

írja a Design Taxi.

Az italgyártó cégek évente több mint 17 millió tonna műanyagot használnak arra, hogy becsomagolják fémdobozos termékeiket. Ennek a műanyagnak nagy része a természetben köt ki, és kíméletlenül pusztítja azt. Erre keresett megoldást a Corona. Bár korábban is kísérleteztek már műanyagmentes megoldásokkal, a mostani ötletük messze a legjobb, mert egyszerű, olcsó, és könnyen megvalósítható.

Az összecsavarható dobozok vásárlói nem csak a hagyományos, hatos pakkokat tudják kényelmesen hazavinni, hanem többet, vagy kevesebbet is. A gyár szerint a dobozokból tízet lehet egyszerre biztonságosan összecsavarni. Remélik, hogy a megoldással nem csak a gyári műanyag csomagolás tűnik majd el, de a fogyasztók a boltok pénztárainál sem kérnek majd nejlonzacskót a sörökhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik