Kultúra

A tanári karba még pont jól jött Nagy Ervin mellé Trokán Nóra

A tanár című sorozat az RTL Klubon elég sikeresen zárta az első évadot. Ha csak a számokat nézzük, a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban az utolsó rész 20,7 százalékos közönségarányt ért el, az átlag pedig 19,5 százalékos közönségarány volt. A folytatás rég eldőlt, és Nagy Ervinnek tényleg jól áll ez a szerep, sőt, talán még a szereplőváltásos botrány is A tanár malmára hajtotta a vizet. A kémia és fizika szakos Vasvári Szilárd (Nagy Ervin) kollégáját, a magyartanár Nógrádi Klaudiát (Ubrankovics Júlia) írták ki egy nagy lendülettel, és a helyére Trokán Nóra érkezett. Egyből beleült az igazgatóhelyettesi székbe.

Kolosi Péter: Ubrankovics Júlia tízmillió forintot követel tőlünk
Egy hete áll a bál Ubrankovics Júlia és az RTL-csoport között A Tanár című sorozat kapcsán. Először a 24.hu-n íme, Kolosi Péter és az RTL hivatalos álláspontja az ügyben.

A második évad első epizódját már levetítették a sajtónak a szombat esti premier előtt, és az az igazság, hogy a sorozat hangulata maradt, ugyanolyan népszerű lesz ez idén is Nagy Ervin az osztályával, mint tavaly. A legutóbb éppen azt írtunk, hogy mindenki olyan tanárra vágyott, mint a színész, és ez sem változott: Vasvári Szilárd egyszerre szigorú és érzékeny, tanár és szülő. Mindig a helyén van az esze és a szíve, ha a diákokról van szó, a magánélete pedig legalább olyan kaotikus, mint a módszerei az órákon. Vasvári az a fajta a pedagógus, akit egyszerre imádnak a szülők, a gimisek és az iskola komplett tanári kara nemtől függetlenül.

Galéria
Fotó: RTL Magyarország/Labancz Viktória

Minden rész gyakorlatilag egy tanmese, összefüggnek az epizódok meg nem is, amellett, hogy a tanárok kavarása folytonos, hétvégente egy-egy diák olyan problémájához kerülünk közelebb, ami bárkivel megtörténhet legyen szó otthoni gondokról, tinédzser terhességről vagy lopásról és javítóintézetről. Az utóbbira koncentrál a kezdés tehetséges és kevésbé tehetséges diákszínészekkel, Anger Zsolttal és többek között Elek Ferenccel. A stáb még a Kozma utcai börtönbe is elment, hogy beleverjék a gimisek fejébe, hogy tanulni jobb, mint a rácsok mögött ülni.

A mostani évadban továbbá az a pláne, hogy Ubrankovics Júlia helyett Trokán Nóra lesz Nagy Ervin partnere, de nem Ubrankovics szerepét adták át másnak, hanem Trokán egy új tanárként bukkan fel a sorozatban. Gyanítjuk, hogy A tanár kitapossa majd a szombatot a dramedytől jóval távolabb eső Mi kis falunk következő évada előtt.

A Tanár január 12-én kezdődik este nyolctól az RTL Klubon. 

Kiemelt kép: RTL Magyarország/Labancz Viktória

Ajánlott videó

Olvasói sztorik