Kultúra

Rejtő Jenő, aki művészetté tette a ponyvát! (x)

„A fojtogató szaharai levegő meg se rezzen... De dél felől feltámad a szél, furcsa dobpergés hallik, recsegő trombitán valaki az Aida bevonulási indulóját játssza, és a kísérteteket váró szemek előtt megjelenik valahol a látóhatár szélén: a Láthatatlan Légió!”

Generációk nőttek fel Rejtő Jenő regényein, rajongva utánozhatatlan humoráért, nyelvi leleményeiért és a történetek felejthetetlen alakjaiért. Rejtő Jenő, alias P.Howard a magyar szórakoztató irodalom egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja lett. Igaz, csak utólag, mert saját korában alig említették meg, miközben az olvasók egymás kezéből kapkodták ki a könyveit.

A Kossuth Kiadónál most indult hangoskönyv-sorozatban kiváló és népszerű művészek, Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Bodrogi Gyula, Benedek Miklós, Galambos Péter, Gálvölgyi János, Kovács Patrícia, Mácsai Pál és Szikszai Rémusz előadásában hallhatók művei.

MIT TARTALMAZNAK A KÖTETEK?

• Az igényes keménytáblaborító Korcsmáros Pál legendás képregényalakjait idézi.

• A kötetben a teljes regény többórányi mp3 formátumú hangfelvételét tartalmazó CD-korongot.

• A könyvben húsz kinyomtatott részletben adjuk közre Matuscsák Tamás Rejtő Jenő elveszett naplója című életregényét.

• QR-kód segítségével Ön ingyen letöltheti okostelefonjára vagy tabletjére a hangfelvétel alapjául szolgáló Rejtő-regényt.

• A kötet végén megismerheti a hangoskönyv főbb szereplőit a Rejtő lexikonból vett idézetek révén.

 

Az első kötet bevezető áron 990 Ft-ért kapható az újságárusoknál vagy megrendelhető itt.

,,Lehetett volna bokszbajnok, színész, filozófus, mintagazda, tengerész, kereskedő, egyetemi tanár, fakír, testőr, csillagász, borszakértő, legionárius, csempész, missziós pap, futballtréner és még sok minden. Így aztán az lett, aki. Talán több mint ami szeretett volna lenni…” – írja Rejtő Jenőről barátja, Boross Elemér, a Velük voltam című könyvben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik