Izrael legalább 120 embert őrizetbe vett, házakat rombolt le a ciszjordániai Núr al-Samsz menekülttáborban

Az izraeli erők csütörtökön házkutatásokat tartottak az 1967 óta nemzetközi jogba ütköző módon megszállva tartott Ciszjordániában.

Az izraeli erők csütörtökön házkutatásokat tartottak az 1967 óta nemzetközi jogba ütköző módon megszállva tartott Ciszjordániában. A Tulkarem városhoz tartozó Núr al-Samsz menekülttáborban ennek keretében több mint száz embert őrizetbe vettek. Őket az izraeli hadsereg közlése szerint militáns tevékenységgel gyanúsítják.

A lakosok szerint az izraeli erők legalább százhúsz embert vettek őrizetbe és három házat romboltak le, köztük olyat is, ami a palesztin Fatah párthoz kötődő fegyveres csoport, a Tulkaremi Brigádok egyik tagjáé volt.

Az IDF erői más izraeli biztonsági erőkkel közösen folytatja a terrorizmus visszaszorítása érdekében a hadműveletet a Núr al-Samsz menekülttáborban, Menaséban – áll a hadsereg közleményében a Reuters beszámolója szerint.

A palesztin Wafa hírügynökség szerint a Fatah párt által vezetett Palesztin Hatóság elnökének hivatalos szóvivője elítélte az izraeli hadműveletet. A szóvivő szerint ezek a hadműveletek nem a biztonságot és a stabilitást, hanem épp a kontrol elvesztést szolgálják.