Már huszonkét halottja van a belgorodi ukrán támadásnak

Huszonkettőre emelkedett a halálos áldozatok száma az oroszországi Belgorodban – közölte vasárnap Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója a Reuters hírügynökség szerint.

Huszonkettőre emelkedett a halálos áldozatok száma az oroszországi Belgorodban – közölte vasárnap Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója a Reuters hírügynökség szerint. A szombati ukrán légitámadást az elöljáró „válogatás nélküli” támadásként jellemezte.

Az orosz védelmi minisztérium még szombaton ismertette, hogy Ukrajna két irányított lövedékkel és több rakétával lőtte Belgorodot. A lövedékek nagy részét megsemmisítették ugyan, de a haláleseteket így sem sikerült megakadályozniuk.

Gladkov vasárnap azt mondta, hogy a támadásban harminc lakóház, valamint több épület és autó is megrongálódott. A halottak között három gyermek van, és százkilenc ember megsebesült.

Az Észak-Ukrajnával szomszédos Belgorodi régiót más orosz határ menti övezetekhez hasonlóan egész évben érték támadások, amelyekért a hatóságok Ukrajnát okolták. Soha korábban azonban ilyen léptékű támadásról nem számoltak be.

Noha mindkét fél tagadja, hogy civilek ellen irányulna a háború, az ENSZ szerint Ukrajnában több mint tízezer, Oroszországon belül pedig közel hatvan civil halt meg eddig a 2022 februárja óta tartó vérontásban.

Az esetet Ukrajna nem kommentálta.