Majd harminc drónnal támadták az oroszok az ukrán fővárost

Közel harminc drónnal támadtak Kijevre pénteken hajnalban a Reuters hírügynökség szerint.

Közel harminc drónnal támadtak Kijevre pénteken hajnalban a Reuters hírügynökség szerint. Az ukrán légvédelem a huszonnyolc támadó drónból huszonnégyet lőtt le.

Decemberben ez már a hatodik ilyen támadás az ukrán főváros ellen. Hasonló dróntámadások voltak jellemzőek emellett az oroszág egyes középső, déli és nyugati részein – közölte az ukrán légierő.

Vitalij Klicsko polgármester arról számolt be a közösségi médiában, hogy a városközponttól délre fekvő Szolomjanszkij kerületben drón csapódott be egy lakóházba, ami tüzet okozott a felső emeleteken. A tüzet sikerült gyorsan megfékezni.

A katasztrófavédelem szerint az épület huszonnegyedik, huszonötödik és huszonhatodik emeletén több lakásban is kár keletkezett. Két ember megsérült, közülük egyet kórházban kezelnek. Az eset egy szülészeti kórháztól néhány száz méterre történt.

Klicsko azt is elmondta, hogy dróntörmelék miatt kapott lángra egy másik, épülő ház Darnyickij kerületben, a várost átszelő Dnyeper folyó keleti partján.

Szerhij Popko, a főváros katonai közigazgatási vezetője azt mondta, hogy egy lezuhant drón darabjai egy lakóházba csapódtak be egy harmadik helyen is, szintén a városközponttól délre.

A déli parancsnokság közlése szerint egy közelebbről meg nem nevezett infrastrukturális létesítményt ért találat Mikolajiv megyében, egy lezuhant drón darabjai pedig megrongáltak egy gabonatároló létesítményt Odessza megyében.

Sérültekről nem érkezett jelentés, és a keletkezett tüzeket eloltották – közölték a hatóságok.