Egy izraeli lány, akinek a szüleit túszul ejtette a Hamász, állandóan a híreket nézi, hátha megpillantja szüleit a terroristák felvételein

A Talk TV szólaltatta meg Natalie Ben Amit, egy 18 éves izraeli lányt, akinek az anyja és az apja is a Hamász fogságába esett a terrorcsapat múlt szombati támadása után.

A Talk TV szólaltatta meg Natalie Ben Amit, egy 18 éves izraeli lányt, akinek az anyja és az apja is a Hamász fogságába esett a terrorcsapat múlt szombati támadása után. Natalie szombat délelőtt fél 11-kor beszélt utoljára a szüleivel, alig félórával később a nővére küldött neki egy fotót, amelyen az édesapját látta. A zűrzavart közvetítő videók egyikén szúrták ki a férfit, akit épp elrángattak a terroristák. A nővérek azóta semmit nem tudnak a szüleikről.

Natalie a családja többi tagjával együtt jelenleg biztonságos helyen van messze a harcoktól. Öt napja várják, hogy hírt kapjanak a szülőkről, de hiába. Kérdésre azt mondta, egész nap a Gázai övezetből érkező újabb és újabb felvételeket nézi, hátha akárcsak egy pillanatra is megpillanthatja a szüleit.

Csak vissza akarom kapni a szüleimet. Nem tudom, hogy élhetnék nélkülük, ők az életem, ők neveltek fel. Nem akarok árva lenni

– mondta arra a kérdésre, mit üzenne azoknak – akár egyik vagy másik oldalon – akiknek ráhatása lehet a kiszabadításukra.

Natalie az interjúban beszélt arról is, hogy az édesanyjának agytumora van, ezért különösen aggódnak érte, jelenleg leginkább amiatt, mert kétségesnek tartják, hogy a fogvatartói biztosítják számára a szükséges gyógyszereket. Azok nélkül pedig pokoli fájdalmai vannak.