Lövöldözés volt este Jeruzsálem óvárosában

Csütörötökön este hatalmas katonai és rendőri mozgósításról számolt be az izraeli média Jeruzsálem óvárosának közelében.

Csütörötökön este hatalmas katonai és rendőri mozgósításról számolt be az izraeli média Jeruzsálem óvárosának közelében. A hírek lövöldözésről szóltak egy rendőrőrs közelében. A  lövöldözésben az izraeli média szerint két izraeli rendőr megsebesült, egy fegyverest pedig lelőttek.

A BBC által írottak szerint a közeli Damaszkuszi kapunál rendkívül feszült volt a helyzet, katonák is előkerültek, akik a fegyvereiket az elhaladó kocsikra szegezték, és megállásra szólították fel a sofőröket. Az akcióban helikoptert is bevetettek.

Az izraeli rendőrség valamivel később azt közölte a BBC-vel, hogy egy „terrorista egy Carlo géppisztollyal” tüzet nyitott a rendőrökre a Sálem rendőrőrs bejáratánál. A lövöldöző ezután megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök üldözőbe vették, majd „lövésekkel semlegesítették”.

Két rendőr megsebesült, az egyik súlyosan, a másik könnyebben – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy házkutatásokat tartanak a környéken, bűntársak után kutatva.