Nagyvilág

Kanada történetének egyik legnagyobb rablása zajlott le a torontói repülőtéren

Steve Russell/Toronto Star via Getty Images
Steve Russell/Toronto Star via Getty Images

Nyomozást indított a kanadai rendőrség, miután a Toronto Pearson nemzetközi repülőtérről nagyon komoly mennyiségű aranyat rabolhattak el ismeretlenek, írja a BBC.

A cikk szerint a repteret gyakran használják az Ontario tartományban bányászott arany szállítására, vélhetően egy ilyen küldeményt nyúltak most le.

A hatóságok arról tájékoztattak, hogy körülbelül 20 millió kanadai dollár, átszámítva több mint 5 milliárd forint értékben loptak el aranyat és más értékeket. A rendőrség szerint az érintett konténert a rakománytároló létesítményből vihették el.

Stephen Duivesteyn nyomozó a sajtótájékoztatóján arról beszélt, a keresett szállítókonténer fél négyzetméteres, és az arany mellett más értékeket is rejtett. Azt nem árulta el, hogy melyik légitársaság az érintett, illetve hogy honnan hová tartott a rakomány.

A reptér közleménye szerint a rablóknak nem a reptér közvetlen területén haladtak át, csak a raktár nyilvános részéhez fértek hozzá, amit egy harmadik fél üzemeltet.

Ez Kanada történelmének egyik legnagyobb rablása. 2011-ben és 2022-ben háromezer tonna juharszirupot tulajdonítottak el bűnözők egy québeci raktárból körülbelül hasonló értékben, mint a mostani esetnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik