A következő élő közvetítés része Magyar katonai támadástól tart egy ukrán parlamenti képviselő

Ismét bírálta Orbánt az ukrán külügy

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ukrajna nem ért egyet az Oroszországgal szembeni nemzetközi szankciók eredménytelenségének megállapításával – ezt írta Facebook-oldalán Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője arra reagálva, hogy Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában kijelentette: „az Oroszországot érintő szankciók tönkretehetik az európai gazdaságot”.

Nikolenko szerint a szankciók segítenek felelősségre vonni az agresszor államot a bűneiért, és gyengítik a háború folytatására való képességét.

Az európai gazdaságot nem a szankciók veszélyeztetik, hanem Oroszország hibrid háborúja. A Kreml gázválságot hozott létre Európában, hogy aláássa az európai országok jólétét

– írta a szóvivő. „Magyarország miniszterelnöke ne lépjen fel az Oroszország elleni szankciók visszaszorításáért egy olyan időben, amikor az orosz hadsereg hidegvérrel ukrán gyerekeket öl . (…) Felszólítjuk a partnereinket, hogy mihamarabb fogadják el az Oroszország elleni uniós szankciócsomagot, szüntessék meg a szankciós rendszer megkerülését szolgáló kiskapukat, és küldjenek további nehézfegyvereket az ukrán hadsereg számára” – fogalmazott a szóvivő.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik