A következő élő közvetítés része Mariupol feladására szólították fel Ukrajnát az oroszok, miközben Zelenszkij szerint a tárgyalások elakadása világháborút hozhat

Ukrán miniszterelnök-helyetes: órákon át erőszakolták az ukrán nőket

Maksim Blinov / Sputnik / AFP
Maksim Blinov / Sputnik / AFP

A Sky Sophie Ridge című műsorában beszélt hosszabban az ukrajnai helyzetről az ország miniszterelnök-helyettese, Olha Stefanishyna, ahol rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg a megszálló orosz erőkkel szemben.

A beszélgetést szemléző BBC szerint Stefanishyna kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és a Kreml vezetői mind háborús bűnösök, az orosz hadsereg pedig népirtást követett el Ukrajnában. A politikus ezt alátámasztandó arról beszélt, hogy az invázió során megsebesült vagy életüket vesztő civil áldozatok száma a többszöröse az ukrán katonákénak, ami jól mutatja, hogy az oroszok célpontja a lakosság.

A politikus arról is beszélt, hogy mielőtt a megszálló orosz katonák végeztek volna velük, órákon át erőszakolták meg a foglyul ejtett ukrán nőket.

A borzalmak ellenére Stefanishyna kijelentette, hogy Ukrajna addig fog ellenállni, ameddig csak szükséges. Jelezte továbbá, hogy az ország ügyésze vádat emel a háborús bűnökkel gyanúsított orosz csapatok ellen, megjegyezve, hogy mintegy 2000 ügyet már indítottak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik