A Kreml huliganizmusnak nevezte az élő adásban tiltakozó nő akcióját

Az Interfax hírügynökség szerint vizsgálat indult az orosz Pervij Kanal orosz csatornánál, miután a hétfő esti híradó élő adásában egy nő a műsorvezető háta mögött feltartott egy háború megállítását követelő plakátot.

Az Interfax hírügynökség szerint vizsgálat indult az orosz Pervij Kanal orosz csatornánál, miután a hétfő esti híradó élő adásában egy nő a műsorvezető háta mögött feltartott egy háború megállítását követelő plakátot. Az adást megszakították és a stúdiókép helyett felvételeket játszottak be.

A Kreml szóvivője kedden egyenesen huliganizmusnak minősítette a nő akcióját. 

Kapcsolódó
Élőben ment az orosz híradó, amikor egy nő berohant egy háborúellenes táblával
A Financial Times újságírója rakta ki azt a klipet, amelyen látszik, hogy a vezető orosz esti híradó élő adásába berohant egy nő, aki a kezében egy Állítsák meg a háborút, Nem a háborúra!

A tiltakozó akciót Marina Ovszjannyikova, a Pervij Kanal Vremja című híradóműsorának szerkesztője hajtotta végre. Az adás megszakítása előtt az orosz és ukrán szülőktől származó Ovszjannyikova videóüzenetet rögzített, amelyben az Ukrajna elleni inváziót bűncselekménynek, Oroszországot agresszornak, Vlagyimir Putyin orosz elnököt felelősnek nevezte.

Kedden több hír is megjelent arról, hogy Ovszjannyikovát az eset után előállították, és egyelőre senki nem tudja, hogy a műsorvezető jelenleg hol tartózkodik.

(MTI, BBC)