Amerika lezárja a légterét az orosz gépek előtt, Biden harcot hirdetett az orosz oligarchák ellen

„A szövetségeseinkkel együtt lezárjuk az amerikai légteret minden orosz járat elől, folytatva Oroszország elszigetelését, és további nyomást gyakorolva gazdaságára” – nyilatkozta Joe Biden amerikai elnök.

„A szövetségeseinkkel együtt lezárjuk az amerikai légteret minden orosz járat elől, folytatva Oroszország elszigetelését, és további nyomást gyakorolva gazdaságára” – nyilatkozta Joe Biden amerikai elnök. „Fogalma sincs, hogy mi következik.”

Az amerikai elnök elmondta, hogy egyedül Putyin a felelős a háborúért, majd az orosz gazdasági elitet célzó szankciókat lengetett be.

„Üzenem az orosz oligarcháknak és a korrupt vezetőknek, akik dollármilliárdokat vettek ki ebből az erőszakos rendszerből: ennek vége” – mondta Biden. „Komolyan mondom. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma egy külön munkacsoportot állít össze, hogy az orosz oligarchák bűncselekményei után nyomozzon. Összefogunk európai szövetségeseinkkel, hogy megtaláljuk és lefoglaljuk jachtjaikat, luxuslakásaikat, magánrepülőgépeiket.”

(Al Jazeera)