Nagyvilág

Élő adásban pofozott fel, vitt le a földre és fojtogatott egy oroszbarát politikust egy ukrán újságíró

A Mónika show-t idéző balhé egy politikai talk show kamerái előtt zajlott le. A stúdióban Petro Porosenko egykori ukrán elnök és egy korábbi ukrán miniszterelnök is jelen volt.

Egy újságíró élő adásban ment neki egy oroszbarát ukrán politikusnak az Ukrajna elleni orosz agresszióról szóló vita közben – írja az Insider.

Az incidensről készült videón az látható, ahogy Jurij Butuszov újságíró nekiesik az oroszbarát Ellenzéki Platform – Az Életért párt parlamenti képviselőjének, Nesztor Sufricsnak, és felpofozza, majd fejfogást alkalmazva fojtogatja, miután a dulakodás közben a földre kerülnek.

A két fél közel egy percig verekedett úgy, hogy közben mások megpróbáltak közbelépni és szétszedni őket, de egy darabig nem jártak sikerrel.

A balhé az Ukraina TV Szólásszabadság című beszélgetőműsorában történt, amelyben Sufrics mellett a nyugatbarát Arszenyij Jacenyuk volt ukrán miniszterelnök és Petro Porosenko volt elnök is részt vett.

A műsorban Sufrics nem volt hajlandó elítélni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, miután Jacenyuk azt kérdezte tőle, hogy Putyin „gyilkosnak és bűnözőnek” tartja-e az orosz elnököt.

Ezzel foglalkozzanak az ukrán hatóságok

– válaszolta az oroszbarát politikus, amiből Porosenko a következő szavakkal űzött gúnyt:

„Itt van egy orosz ügynök a stúdióban”.

A verekedés után a Daily Beast beszámolója szerint a véres arcú Sufrics visszaült a helyére, majd azzal fitymálta le ellenfele teljesítményét, hogy „karmolászik, mint egy lány”.

A panelműsorra az Ukrajna elleni közelgő orosz inváziótól való növekvő félelmek közepette került sor. Oroszország folyamatosan tagadja, hogy támadást tervezne szomszédja ellen, de eddig 190 ezer katonájuk gyűlt össze az ukrán-orosz határ mentén.

Joe Biden elnök pénteken azt mondta: „az az érzése”, hogy Putyin a következő napokban támadást indít Ukrajna ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik