Nagyvilág

Ocasio-Cortez az ostromról: Azt hittem, meg fogok halni

AFP
AFP

Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselő is ott volt a Capitoliumban egy hete, amikor Donald Trump hívei megostromolták az Egyesült Államok törvényhozásának épületét.

A politikus kedden egy Instagram-videóban számolt be az átélt eseményekről, amelyek elmondása szerint traumát okoztak neki. Bár a részletekbe nem ment bele, de arra utalt, hogy egy ízben nagyon közel kerültek hozzá a támadók, annyira, hogy azt gondolta, meg fog halni, ahogy több képviselőtársának is kevésen múlt az élete szerinte. „Nem tudtam, hogy megélem-e a nap végét” – jelentette ki.

Méltatta a Capitolium rendőreinek hősiességét, ám szerinte „árulók” is akadtak közöttük.

„Az is eléggé traumatizáló, ha a Capitolumban futva nem tudod, hogy egy rendőr segíteni vagy bántani akar” – fogalmazott.

Mint elmondta, akkor sem érezte magát biztonságban, amikor a többi képviselővel eljutottak egy elvileg biztonságos szobába, mert vannak olyan, fehér felsőbbrendűségben hívő tagjai a kongresszusnak, akikről feltételezte, hogy elárulják a támadóknak a tartózkodási helyét, lehetőséget teremtve rá, hogy bántalmazzák vagy elrabolják őt.

Megjegyezte azt is, hogy ebben a helyiségben a republikánus képviselők nem voltak hajlandóak maszkot viselni, aminek köze lehet ahhoz, hogy az elmúlt napokban három demokrata kollégájának is pozitív lett a koronavírus-tesztje.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexandria Ocasio-Cortez (@aoc) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik