Nagyvilág

Namíbiában megválasztottak egy Adolf Hitler nevű politikust

Namíbia északi részén, az Oshana régióban fekvő Ompundjában a választók 84,88 százaléka Adolf Hitlerre adta le a voksát a helyhatósági választáson, a férfi szerdán már fel is esküdött Namíbia alkotmányára – számolt be az Eagle FM Namibia híre alapján a német Berliner Zeitung. A politikus a Délnyugat-afrikai Népi Szervezet(SWAPO), illetve már az ompudjai képviselő-testület tagja, teljes neve Uunona Adolf Hitler.

A politikust szülőföldjén apartheid-ellenes harcosként ismerik. Az Adolf keresztnév nem ritka az egykori német gyarmaton, ahol a Berliner Zeitung szerint olyan utcák is találhatóak még ma is, mint a Bismarckstraße vagy a Hans-Dietrich-Genscher-Straße. Uunona Adolf Hitler a nevével kapcsolatban elmondta:

Nekem gyermekként ez teljesen normális név volt. Csak felnőtt koromban jöttem rá, hogy ez az ember az egész világot le akarta igázni. Semmi közöm ezekhez a dolgokhoz.

Hozzátette: apja Hitlerről nevezte el, azonban „valószínűleg nem értette, mit képviselt Adolf Hitler”. Most pedig már késő megváltoztatni a nevét, mert „minden hivatalos dokumentumban szerepel”. Felesége gyakorlatias megoldást választott: egyszerűen Adolfnak hívja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik