Nagyvilág koronavírus

Száz feletti új fertőzöttet találtak Ausztriában

Százharmincan fertőződtek meg koronavírussal az elmúlt egy napban Ausztriában az osztrák egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint.

Augusztusban első alkalommal emelkedett száz fölé az új fertőzöttek száma. Kedden 96, szerdán 85 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak; csütörtökön pedig már 45-tel többen fertőződtek meg.

Az elmúlt 24 órában nyilvántartásba vett fertőzöttek több mint fele, 67 ember Bécsben lakik; Felső-Ausztriában 29-en, Alsó-Ausztriában 12-en vannak.

Ausztriában eddig 21 696 ember koronavírus-tesztje lett pozitív. Közülük 719-en haltak bele a fertőzés okozta betegségbe, míg 19 596-an időközben meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában kettővel csökkent, így jelenleg 1 381-en vannak.

Közben több nagy múzeum vezetője úgy döntött, hogy ismét kötelezővé teszik a szájmaszkot az intézményekben. A szigorítás a Művészettörténeti Múzeumot,a Természettudományi Múzeumot, az Albertinát, a Belvedere-t és az Iparművészeti Múzeumot, valamint a Bécs Múzeumot (Wien Museum) érinti. Azok, akiknek nincsen saját maszkjuk, a bejáratnál kapnak.

Az ismételt szigorítást a látogatók magas száma és a járvány terjedésének felgyorsulása tette indokolttá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik