Nagyvilág koronavírus

WHO: a koronavírus-válság „egyre rosszabbá, rosszabbá és még rosszabbá válhat”

A világ minden táján jelenlévő koronavírus-járvány súlyosbodni fog, ha az országok nem tartják be a szigorú egészségügyi óvintézkedéseket – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn.

Túl sok ország halad rossz irányba, miközben a vírus továbbra is az első számú közellenség

– mondta a WHO főigazgatója az ENSZ ügynökségének genfi ​​központjában tartott virtuális eligazításon.

A Reuters beszámolója szerint Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz közölte: ha nem tartják be az óvintézkedéseket, akkor a járvány csak rosszabbá, rosszabbá, és még rosszabbá válhat.

Meghaladta a 13 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma
A halálos áldozatok száma 570 ezerhez közelít.

A WHO főigazgatója – akinek munkáját élesen bírálta korábban Donald Trump amerikai elnök – elmondta, vasárnap 230 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ennek 50 százaléka két országból származik. A vírus leginkább az Egyesült Államokat és Brazíliát sújtja.

Kiemelt kép: Strandolók a Florida állambeli Miami Beach tengerpartján 2020. július 12-én, a koronavírus-járvány idején. Floridában, az egyik legfertőzöttebb tagállamban 15 ezernél is több új fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt napban. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 millió 413 995 fertőzöttet regisztráltak, és 137 782-en életüket veszítették. (MTI/EPA/Cristobal Herrera)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik