Nagyvilág

Agyonlőttek egy férfit az amerikai zavargásokban

Agyonlőttek egy férfit a Kentucky állambeli Louisville-ben, miután a rendőrség és a Nemzeti Gárda szét akart oszlatni egy nagyobb tömeget – számolt be az NBC News.

A helyi rendőrfőnök, Steve Conrad azt közölte, hogy vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a rendőrség és a Nemzeti Gárda embereit egy parkolóba vezényelték, ahol, miközben oszlatni kezdték a tömeget, rájuk lőttek. A hatóság viszonozta a tüzet és a lövöldözésben egy ember pedig meghalt. Azt Conrad nem mondta, hogy kitől származott a halálos lövés és hogy ki volt az áldozat.

Sokkoló videón rekonstruálták, ahogy a George Floydot megölik rendőri intézkedés során
A New York Times egy egészen felkavaró 9 perces felvételt közölt.

Andy Beshar, Kentucky állam kormányzója tájékoztatást kért a rendőrségtől, a hatóságok több embert is kihallgattak és videófelvételeket gyűjtöttek be. Az eset a vasárnap estétől hétfő reggelig tartó kijárási tilalom alatt történt.

Az NBC News megjegyezte, hogy a mostani, George Floyd meggyilkolása miatt rendezett tüntetéssorozatot megelőzően több demonstrációt is tartottak Louisville-ben azt követően, hogy márciusban az afroamerikai Breonna Taylort lőtték agyon a saját otthonában, miután egy korábbi barátja miatt úgynevezett „kopogtatás nélküli” házkutatást tartott nála a rendőrség.

Kiemelt kép: Brett Carlsen/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik