Nagyvilág koronavírus

Más tüneteket produkálnak az új koronavírus-fertőzöttek Kínában

Kínai orvosszakértők beszámolója szerint az ország észak-keleti részén az elmúlt napokban koronavírussal diagnosztizált betegek más tüneteket produkálnak és hosszabb a betegség lappangási ideje is, mint azoknál, akik hónapokkal ezelőtt Vuhanban fertőződtek meg a járvány kezdetén, írja a BBC.

Qiu Haibo, az ország egyik legnevesebb orvosa az állami televízióban számolt be csapata legújabb megfigyeléseiről.

Mint mondta, a Hejlungcsiang és Csilin tartományban az utóbbi időszakban azonosított eseteknél elnyúlik a lappangás idő, és a tüneteik sem tipikusak.

Közölte, a fertőzötteknek nincs láza, de rendkívül fáradékonyak és torokfájással küzdenek. Egyeseknek egyáltalán nincsenek tüneteik, bár ez nem újdonság.

A Global Times című lap szerint a vuhani pácienseknek jellemzően egy-két héttel azután már negatív lett a tesztje, hogy megjelentek az első tünetek. Az új betegek szervezetében viszont most ennél hosszabb idő után is kimutatható a fertőzés. Ez a koronavírus mutálódására utaló jel.

Csilin tartományban a hivatalos adatok szerint jelenleg 25 ember ápolnak kórházban. A régióhoz tartozó Shulan városát egyébként a napokban teljes karantén alá vonták egy esetleges második hullám megelőzése érdekében.

Teljes készültség: karantén alá vonták a 700 ezres kínai várost
Második hullámtól tartanak, Shulan lehet az új Vuhan.

Kiemelt kép: NOEL CELIS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik