Nagyvilág

250 méterről, vízi ejtőernyővel zuhant a tengerbe két magyar fiatal

Egy budapesti édesanya, Orsolya a párjával és két gyermekével, valamint a lánya barátjával nyaralt Horvátországban. Orsolya két gyermeke, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci mindenképpen ki szerette volna próbálni a a vízi ejtőernyőzést, ami annyit tesz, hogy egy hajóról egy ejtőernyő segítségével a levegőbe engedik a bátor turistákat. A Bors cikke szerint azonban valami félrecsúszott: az édesanya már csak arra lett figyelmes, hogy a személyzet ideges, kapkod.

A lapnak elmondta: a személyzet a hiba észlelése után — mivel a kötél megrogyott — nagyobb gázt adott, majd elszakadt a kötél.  A két fiatal nagyjából 200–250 méteres magasságba emelkedett, de mivel az ernyő a könnyebb leérkezés érdekében több helyen is lyukas, hamar süllyedni kezdtek. Szerencsére nem egy sziklás részre, hanem a vízbe csapódtak.

A mentőhajó azonnal felvette őket, a személyzet azonban botrányosan viselkedett az édesanya szerint: azt nehezsményezték, hogy a két gyerek összesen csak 103 kilo, ezért történt a baleset. A befizetett pénzt végül a család visszakapta.

Kiemelt kép: Orhan Cicek / Anadolu Agency

Ajánlott videó

Olvasói sztorik