Nagyvilág

Összeomlott a magyar milliárdos cégbirodalma

Három pénzintézet követeléskezelő cégétől vásárolta meg az Adriatiq Holidays cégcsoportot a budapesti székhelyű – ingatlanbefektetéssel és követeléskezeléssel foglalkozó – Indotek-csoport — írta meg a Napi.hu.

Az Adriatiq Holidays Group korábban Vitézy Tamás milliárdos vállalkozó érdekeltségi körébe tartozott. A követelések a lap értesülése szerint együttesen mintegy 100 millió eurót (nagyjából 32,4 milliárd forintot) képviselnek – azonban az adásvétel nagyságrendjéről és a tranzakció részleteiről az érintettek nem adtak információt. A hitelek kivásárlása több évet vett igénybe.

A tulajdonátruházás három- és négycsillagos tengerparti hoteleket, mintegy 1500 szobát érint. Ezen felül a “csomagban” található két kikötő koncessziós joga. Az Adriatiq portfóliójában egy nagy kemping, két szerkezetkész szálloda és jelentős nagyságú fejlesztési területek találhatók. A szálláshelyek az idei szezonban is kinyitottak, az üzemeltetési feladatokat pedig a régi tulajdonos, Vitézy Tamás cégei látják el, de immár nem tulajdonosként, hanem bérlőként.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, nem ez az első vállalkozása az Orbán Viktor miniszterelnök távoli rokonságába tartozó Vitézynek, amely ellen felszámolási eljárás indult: így járt a kormánypárti Helyi Téma című napilapot előállító Théma Lapkiadó Kft..

Újabb Vitézy-cég süllyedt el, de már Habony nélkül
Az Orbán Viktor rokonságába tartozó, de kegyvesztett üzletember újabb cégét számolják fel.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik