Nagyvilág

Hősként ünneplik a kutyát, aki megmentette a magára hagyott csecsemő életét

Percekre volt a haláltól az orosz kislány, akit egy pólóba tekerve hagytak a bokrok között.

Mikor a Macho névre hallgató Jack Russell terrier elindult a gazdájával a szokásos napi sétára, senki nem sejtette, hogy a nap végén hősként fogják ünnepelni az állatot – számolt be róla a Ladbible.

Macho és a gazdája a szokásos útvonalon haladtak egy szentpétervári parkban, mikor a kutya egyszer csak elkezdett letérni az útról, és a gazdája erőfeszítési ellenére sem volt hajlandó oda visszatérni, egyenesen a bokrok felé vette az irányt. A bokrok között aztán egy magára hagyott csecsemőt találtak. A kutya meghallhatta a kislány nyöszörgését, ezért fel akarta deríteni a környéket – mindenki legnagyobb szerencséjére, ugyanis

az orvosok szerint a kislány csupán percekre volt a haláltól.

A gyereket egy pólóba csavarva találták kihűlés közeli állapotban, és annyira gyenge volt, hogy sírni sem tudott.

Azt hittem kiugrik a szívem a helyéről. Mozgatta a lábacskáit és a kezeit, de csendben volt. Az orvosok szerint előtte órákon keresztül sírhatott

– nyilatkozta később Macho gazdája, aki bár büszke kedvencére, nagyon megrázták a történtek.

Annál is inkább, mivel a helyi rendőrök biztosak benne, hogy egy ember nem lett volna képes észrevenni azt, amit Macho igen. „Lent a bokrok között, szinte megközelíthetetlenül nem látsz mást, csak egy eldobott rongyot, és nem veszed észre azt, hogy benne fekszik egy kisbaba.”

Mondani sem kell, hogy érdemei elismeréseként Machót ki fogja tüntetni a szentpétervári rendőrség.

A kórházba szállítást követően a kislány állapotát sikerült stabilizálni. Érkezésekor alig több mint két kilót nyomott csak, de az elmúlt öt napban rendkívül sokat javult az állapota, a kezelőorvosa biztos benne, hogy életben marad.

A rendőrség most nagy erőkkel keresi a kislány édesanyját, mivel az a legvalószínűbb, hogy ő hagyhata a gyereket a bokrok között.

 

Kiemelt kép: Youtube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik