Nagyvilág

Akkor került elő a tizenkét éve eltűnt gyerek, amikor megölte az apját

Még csak 5 éves volt Anthony Templet, amikor 2007-ben, nyom nélkül eltűnt a texasi Houstonból. A fiút az apjával, Burt Templettel látták utoljára, akinek szintén nyoma veszett. A fiúról és apjáról több egy évtizeden át senki sem tudott semmit. Anthony anyja és nővére akkor hallottak legközelebb a fiúról, amikor megtudták, hogy agyonlőtte az apját – számolt be az esetről egy louisianai hírcsatorna.

Burt Templet és Anthony anyja tíz évig éltek együtt. A férfi mindvégig agresszív és erőszakos volt a családjával, a felesége több alkalommal tett feljelentést ellene családon belüli erőszakért. Anthony nővére elmondta, többször előfordult, hogy Burt a karjában tartotta Anthonyt, miközben az anyjukat verte. Mielőtt a férfi az éjszaka közepén elrabolta otthonról a fiát, a nő távoltartási végzést kért ellene.

A férfi a louisiani Baton Rouge-ba vitte a gyereket, ahol rokonai éltek. Bár a felesége elmondta a rendőröknek, hogy a férje valószínűleg ott bujkál a fiával, az emberrablási ügyben nem történt előrelépés. Burt szomszédjai a gyilkosság után elmondták, hogy a férfi nagyon zárkózottan élt, a fia magántanuló volt, nem járt iskolába. A férfi Louisianában újra megházasodott, de a felesége az idei év elején elhagyta, és távoltartási végzést kért Burt ellen. A nő a közösségi oldalakra posztolt fotókat magáról, miután a férfi több fogát kiverte.

Anthony az ügy nyomozóinak azt mondta, az apja vele is erőszakos volt egész gyerekkorában. Aznap este részegen ment haza, és verekedni akart vele. A fiú annyira tartott az apjától, hogy a házban lévő mindkét lőfegyvert magához vette. Három lövést adott le Burtre, majd hívta a 911-et, és bejelentette az esetet. Az apja napokkal később halt bele a sérüléseibe, a kórházban.

Anthony Temlet előzetes letartóztatásba került, és több mint egy évtized után először beszélhetett a családjával. A védői szeretnék, ha a bíróság jogos önvédelemként ismerné el az apja megölését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik