Nagyvilág

Összeomlik Jamie Oliver étterembirodalma

A Sky News szerint a TV-s séfként ismert Jamie Oliver étteremlánca a csőd közelébe jutott, a fizetésképtelenség bejelentésére a KPMG szakembereivel készülnek fel. A fizetésképtelenség 23 Jamie’s Italian-t, valamint több önálló éttermet is érint, bezárásukkal több mint 1300 ember veszítheti el a munkáját.

A Sky emlékeztet: két évvel ezelőtt a lánc szintén csődközelbe jutott, akkor azonban még kis híján meg tudták úszni az összeomlást. Akkor a televíziós szakács 12,7 millió fonttal tudta levegőhöz juttatni vállalkozásait.

A csatorna értesülései szerint a több millió fontos veszteséget és a fizetésképtelenséget még kedden hivatalosan is bejelenthetik.

Frissítünk!

A Guardian megszerezte a csődközelbe jutott éttermek listáját, amelyen a Jamie’s Italian nyolc londoni és tizenöt egyéb, nagy-britanniai étterme szerepel, valamint a londoni Barbecoa és Fifteen étterem.

Megkérdeztük a Zsidai Csoportot is a hírről, és elmondták, hogy a nemzetközi partnereket nem érinti a bezárás. Külön kell kezelni a brit éttermeket, és a franchise többi tagját, a Jamie’s Italian és a pizzéria a Gozsdu-udvarban pedig jól megy.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik