Nagyvilág

Lépett a MÁV-Start, miután kiakadtak Erdélyben a reklámján

Hatalmas volt a felháborodás a romániai járatokat népszerűsítő kiadvány miatt. A cég bocsánatot kért.

Szélsebesen terjed a Facebookon a kiadvány, amely Romániába csábít utazásra, de erdélyi célpontokat hirdet – írja a Maszol.ro. Ehhez képest valóban „furcsa”, hogy a szórólap címoldalát Avram Iancu kolozsvári szobrával illusztrálták.

„Ez még viccnek is rossz.” „Mindig van lejjebb!”. Ilyen  kommentek érkeztek a kiposztolt szórólaphoz. A legtöbben azt kifogásolták, hogy egy állami tulajdonú magyar vállalat tett kiadványa címoldalára egy olyan történelmi figurát, akinek

móc szabadcsapatai ezrével gyilkolták le az Erdélyi-érchegység elszórt magyar falvainak polgári lakosságát.

A portál kereste a céget, de még nem kapott választ.

Frissítés!

A MÁV-Start szerkesztőségünkkel közölte, azonnal gondoskodik az erdélyi járatait népszerűsítő, februári kiadványa visszavonásáról, begyűjtéséről a pénztárakból.

A honlapjára új nyitóképpel teszik ki a kiadványt, elnézést kérnek  azoktól, akiket érzelmeikben sértett a szórólap borítóján látható fotó – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Avram Iancu az osztrákok oldalán harcolt a magyarok ellen 1848-ban. A román politikusok közül sokan tekintik a nemzeti küzdelem élharcosának. Ő a nacionalisták egyik legkedveltebb alakja.

Magyarellenes megnyilvánulással ünnepelte gólját a román hátvéd
A 21 éves román hátvéd a gólja után provokálta a székely csapat szurkolóit.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik