Nagyvilág

Bevándorlásellenes kormánypropagandával győzködik a magyar bevándorlókat Ausztráliában

Szürreális történetet osztott meg egy Ausztráliában élő magyar az Indexszel. A Nyugat-Ausztráliában élő magyaroknak szóló havi értesítő májusi számának ingyenes verziójában megjelent egy egész oldalas tájékoztató arról, hogyan tudnak szavazni az ausztráliai magyarok a jövő vasárnapi európai parlamenti választásokon.

A tájékoztató szövegbe belekerült olyan rész is, amely a magyar kormány, illetve a kormánypártok álláspontját foglalja össze. Vagyis azt, hogy

a liberális-demokrata irányt követő ellenzéki pártok általában támogatják egy „Európai Egyesült Államok” kialakítását, melyet a nemzetállamok gyengítésével és a helyi lakosság bevándorlás útján történő felhígításával próbálják elérni. A FIDESZ-KDNP kormány párt viszont nem bevándorlással, hanem a magyar családok gyermekvállalási támogatásával kívánja elérni a lakosságcsökkenési problémákat.

Az Ausztriában élő bevándorló magyaroknak tehát bevándorlásellenes retorikát terjeszt a Perthi Magyar Értesítőt kiadó Nyugat-Ausztráliai Magyar Egyesület.

Az értesítő főszerkesztője azt elismerte, hogy a választási információt főleg a kormányportálról és a konzulátustól kapott anyagból állította össze, de a Duna World TV információját is használta.

A főszerkesztő által vezetett Nyugat-Ausztráliai Magyar Egyesület működteti Perthben a Magyar Házat, ami azon túl, hogy magyar kulturális és hagyományőrző programoknak ad otthont, a kihelyezett konzuli ügyintézés helyszíne is.

Nyitó kép: Budapest, 2019. április 6. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (j), miután aláírta az aláírásgyűjtő ívet a Fidesz országos aláírásgyűjtő akciójának kezdetén tartott sajtótájékoztatón az újpesti piac előtt felállított aláírásgyűjtő standoknál 2019. április 6-án. A Fidesz megkezdte országos aláírásgyűjtő akcióját, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására, jelentette be Hidvéghi Balázs a sajtótájékoztatón. MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik