Nagyvilág

Fortyogó boszorkányüstbe dobtak egy lányt Németországban

A lány kórházba került égési sérülésekkel. Egyelőre nem tudni, kik voltak a tettesek, de online már cikizik a lányt.

Súlyos égési sérüléseket szenvedett a lábán egy fiatal nő, akit lobogó forró vízzel teli „boszorkányüstbe” helyeztek ismeretlenek egy farsangi felvonuláson Németországban.

A nem teljesen tisztázott incidens szombaton történt a baden-württembergi Eppingenben, Heilbronn közelében. Az első jelentések még balesetről szóltak, egyes szemtanúk szerint a 18 éves lány az üstből kilöttyenő forró víztől vagy a forró gőztől sérülhetett meg, a tübingeni klinikán kezelt áldozat azonban szerdán elmondta a rendőrségnek, hogy szándékosan tették be az üstbe.

Nem tudni, hogy a lány megnevezte-e a feltételezett tettest, akit a rendőrség saját bevallása szerint még keres. A rendőrség egyebek közt az internetes fórumokat vizsgálja, ahol állítólag gúnyolódva cseteltek a leforrázott lányról.

A menetben résztvevő karneváli egyletek együttműködnek a hatóságokkal és lemondtak arról, hogy a további rendezvényeken tüzet vagy vizet használjanak. A katlanban, amit egy szekéren vontattak, tűz tartotta forrón a vizet, az üst körül boszorkánynak öltözött farsangolók álltak. A balul sikerült felvonulást 2003 óra rendezi meg az Eppingeni Boszorkányklub. (MTI)

(Kiemelt kép: AFP PHOTO / dpa / Marijan Murat)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik