Nagyvilág

Kiderült, mi okozhatta a londoni tűzvészt

Beszámolók szerint egy meghibásodott hűtő okozhatta a legalább harminc halálos áldozatot követelő szerda éjjeli londoni tűzvészt.

Úgy tudni, hogy egy negyedik emeleti lakásban élő Behailu Kebede figyelmeztette a lakókat a konyhájában felcsapó lángokra.

A taxisofőrként dolgozó egygyermekes apuka egyik közvetlen szomszédja, a 41 éves Maryann Adam arról mesélt, hogy miután kiütött a tűz, Kebede azonnal értesítette a rendőrséget és a tűzoltókat, valamint felébresztette az emeleten élő családokat.

Bekopogott az ajtón és közölte, hogy ég a lakása. Éjfél után ötven perccel történt, én már aludtam, ő ébresztett fel. Akkor még kicsi volt a tűz a konyhájában. Láttam, mert nyitva volt a bejárati ajtaja

– mondta a nő a Daily Mailnek.

A szemtanúk szerint a férfi hűtője hibásodott meg és gyulladt ki, de a nyomozók csak az ügy kivizsgálása után tudják majd ezt megerősíteni.

A szomszédok úgy emlékeznek, hogy a tűz percek alatt elterjedt a lakásban.

Eshete Meried, az etióp származású Kebede barátja arról beszélt, hogy férfinak sikerült elhagynia az épületet, de sokkos állapotba került.

Jól van, nem sérült meg, de egyelőre nem áll készen rá, hogy bárkivel is beszéljen. Megértem, hogy egy időre el akar vonulni a világ elől és a hozzátartozóival szeretne lenni

– fogalmazott.

Londoni tűzvész: megjósolták a katasztrófát
A szerda hajnalban leégett toronyházat 2016-ban újították fel, de a lakosok aggodalmukat fejezték ki annak biztonságával kapcsolatban. Hiába emelték fel a hangjuk, az süket fülekre talált, pedig talán elkerülhető lett volna a tragédia.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik