Nagyvilág

Gigantikus élőlény rothadó tetemét mosta partra a tenger

A víz nagy felületen bevörösödött körülötte.

A 37 éves Asrul Tuanakota hatalmas oszló tetemre bukkant az indonéziai Seram szigetén a strandon – írja a Jakarta Globe.

Így nézett ki (mármint a tetem):

Facebook/mbs.lessiputy

A helyiek sokáig találgattak, milyen ex-élőlény holtteste lehet, eleinte ámbráscetre vagy óriáskalmárra tippeltek, előbbi példányai elérhetik a 16, utóbbiaké a 13 méteres hosszt is.

A Mashable megkérdezte a helyi természettudományi múzeum igazgatóját, aki szerint ez egy sziláscet lehetett valaha. Számításai szerint már több mint három napja halott lehetett az állat, amikor megtalálták. A Sun azonban helyi forrásokra hivatkozva óriás tintahalat emleget.

A szakember elmondta, hogy ha tetemre bukkannak, azt vagy hagyják elrothadni vagy – ha egészségügyi kockázatot jelent – kiemelik a partra.

Remélhetőleg most az utóbbi megoldást választják majd,

mert a helyiek videói alapján egyre nagyobb területet borítanak be a véres darabok. Ez nem akadályozza meg a lakosokat abban, hogy fotók és felvételek készítése érdekében egészen közel merészkedjenek a tetemhez.

(Az érdekesség kedvéért megjegyeznénk, hogy az egyik vonatkozó bejegyzés a Facebookon az alábbi szavakkal kezdődik: Cumi-cumi Raksasa. A Google fordító szerint ez indonéz nyelven óriás tintahalat jelent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik