A következő élő közvetítés része Keményen egymásnak esett Clinton és Trump a második vitán

Trump és az iszlám: „nevén kell nevezni a dolgokat”

A következő kérdést egy muszlim nő teszi fel, így hangzik: hogyan segítené a muszlimokat abban, hogy feldolgozzák a következményeit annak, hogy fenyegetésként lettek beállítva ebben az országban?

„Igaza van az iszlamofóbiát illetően, ami gyalázatos” – kezdte válaszát Trump. “Amit tennünk kell, akár tetszik, akár nem: a muszlimoknak jelentenie kell, ha látnak valami gyanúsat. A San Bernardino-i merénylők lakásában is egy csomó bombát láttak a földön – ez egyébként nem igaz, csak egy közkeletű tévhit – a szerk. – Ha nem teszik, az nagyon nehéz helyzetbe hozza az országunkat, nézzék csak meg a World Trade Centert, de lépjünk tovább, a párizsi merényleteket is. Nevén kell nevezni a dolgokat, ami a radikális iszlám.

„Köszönöm a kérdést, hallottam már hasonlót párszor” – reagált Hillary Clinton, miközben lezseren, zsebrevágott kézzel sétált oda a kérdezőhöz. „Donald Trump nagyon sötét dolgokat mondott a muszlimokról, például a Khan családról is. Sok sikerese muszlim élt ebben az országban, egyiküket nemrég vesztettük el, ő Muhammad Ali volt. Hiszek benne, hogy ebben az országban, ha keményen dolgozol, meg fogod találni a helyedet. De nagyon veszélyes olyan retorikába belemenni, mint amilyennel Donald él. Az amerikai muszlimoknak kell lennie a szemünknek és a fülünknek a frontvonalakon. Sok ilyen muszlimmal dolgoztam együtt és tőlük tudom, hogy milyen fontosnak érzik, hogy tudassák velük, hogy szükség van rájuk. Most rengeteg közel-keleti országban csak azt hallják, amit Donald mond, ami egy ajándék az ISIS-nek. De azt az üzenetet kellene küldeni a világnak, hogy az olyanok, mint maga és az ön családja is szeretettel vannak látva az országban.”

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik