Nagyvilág

A legváratlanabb helyről jött Orbánnak egy plakátpofon

"Ha Székelyudvarhelyre jössz, szívesen látunk" – hirdeti a magyar kormányéra hajazó óriásplakát a „városi konzultáció" jegyében.

A határon túli akció több mint furcsa a székelyek “legmagyarabb” városában, amelynek korábbi polgármesterét, Szász Jenőt éppen az Orbán-kormány tette meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökének. 

A szöveg és a háttérszín egyértelmű válasz a Magyarországon nemrég kikerült nemzeti konzultációs plakátokra. (Azt egyelőre mindenki csak találgatja, hogy a kép igazi-e, de a Transindex.ro blogja, a T-Rex úgy tudja, igen.) Az olvasók már gőzerővel gyártják saját válaszaikat a bevándorlásellenes plakátokfra. 

Székelyudvarhelyen valami megrepedhetett, a város korábban félistenként tekintett a magyar kormányfőre, Szász Jenő pedig éppen a napokban kötött stratégiai megállapodást a békemenetelő Csizmadia Lászlóval (CÖF-CÖKA).

Kép: Tumblr

Szász Jenő egyébként azt vallja, hogy ha “Isten a teremtéskor az emberekre a Földet bízta”, akkor a magyarokra bízta a Kárpát-medencét. “Ezért mindannyiunk közös feladata, hogy szolgáljuk, gyarapítsuk, óvjuk és adjuk át gyermekeinknek, unokáinknak őseink szállásterületét, a Kárpát-hazát!”

Székelyudvarhelyt szokták „székely anyavárosnak”, a „legmagyarabb” városnak nevezni, de tulajdonképppen a földkerekség legmagyarabb városa. A Wikipédia szerint ott annyira nincs bevándorlás, hogy legutóbb a népszámláláskor 34 257 lakosa volt, amelyből 35 357 magyar. A Wikipedia bakiját Facebookról halásztuk le.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik