Franciaország nem fél a dzsihádistáktól

Az Iszlám Állam arra kérte híveit, hogy hajtsanak végre véres terrorcselekményeket szerte a világban – írja az MTI. A terrorállam külön megemlítette Amerikát és Franciaországot.

„Nem félünk, mert nem ez az első alkalom, hogy az országot terroristák fenyegetik” – mondta Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter, aki háromperces nyilatkozatában négyszer ismételte meg, hogy „Franciaország nem fél”. „Tudjuk, hogy számíthatunk az ország valamennyi állampolgárának szolidaritására” – mondta Cazeneuve, hozzátéve, hogy a fenyegetés nem töri meg azt a határozottságot, amivel Franciaország véget akar vetni az Iszlám Állam tevékenységének.

„A biztonsági erőink már hónapok óta készenlétben vannak, hogy megelőzzék a terrorista csoportokhoz köthető kockázatokat” – mondta a belügyminiszter, aki arra is emlékeztetett, hogy idén eddig 110 feltételezett terroristát állítottak elő és több toborzó hálózatot számoltak fel.

Abu Mohamed el-Adnáni, az Iszlám Állam hivatalos szóvivője hétfői beszédében arra szólította fel az Iszlám Állam ellen formálódó nemzetközi összefogás tagországainak muzulmánjait, hogy az ellenséges társadalmak életét lefejezésekkel és merényletekkel tegyék pokollá.