Közélet

Újra előhúzta a cilinderből a rezsidémont a Fidesz

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Dobrev Klára környezetvédelmi minisztériumot akar, Gyurcsány Ferenc tehát rezsit emelne – szól a Fidesz okfejtése.

„Gyurcsányék teljesen hiteltelenek”, mert miközben a klíma- és természetvédelmi akciótervet nem voltak képesek támogatni, szó nélkül bevezetnék a brüsszeli klímaadót és újra megemelnék a rezsit – tartalmazza a Fidesz közleménye, amit csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A kormánypárt Dobrev Klárának, a DK előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltjének arra az ígéretére reagált, miszerint a klímakatasztrófa elkerülése a következő időszak egyik legfontosabb célkitűzése, ezért kormányra kerülése esetén újra létrehozza a Környezetvédelmi Minisztériumot.

A Fidesz szerint „brüsszeli klímaadó” a magyar családokkal fizettetné meg a környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit, mégpedig a magasabb rezsiárakon keresztül. A közlemény így fogalmaz:

És ezt már jól ismerjük, a Gyurcsány-korszakban ugyanis háromszorosára emelték a gáz árát, az áramét pedig a duplájára, mindeközben Gyurcsány Ferenc a saját cégének olcsóbban adta az áramot. Ezért is mondjuk, hogy Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!

Az utolsó „Stop”-mondatrésszel a most folyó utcai aláírásgyűjtő kampányra utalnak. Az országszerte zajló kitelepüléseken a párt hívei aláírhatnak egy ívet, aminek konkrét célja egyébként nincs, csak hogy kifejezzék a két ellenzéki politikus megállítására szívük vágyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik