Közélet koronavírus

LMP: Petry Zsolt esete nem egy fontos probléma

MTI / Mónus Márton
MTI / Mónus Márton

Az LMP szerint Petry Zsolt, Németországban elbocsátott kapusedző „szerencsétlen esete nem egy fontos probléma”, hanem egy figyelemelterelés arról, hogy a kormány Magyarországon több százezer embert hagyott magára – mondta a párt társelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté kifejtette, miközben a külföldi munkahelyét elvesztő Petry Zsolttal miniszterelnöki szinten foglalkoznak, addig Orbán Viktor továbbra sem beszél a vendéglátósok, a fodrászok, a taxisofőrök és más szolgáltatásokban dolgozók koronavírus-járvány alatti megélhetéséről, valamint a teljes védettség nélkül újra tanítani kényszerülő pedagógusokról. Még mindig nincs kiterjesztett bér- és rezsitámogatás, 100 százalékos táppénz, valamint meghosszabbított álláskeresési járadék, pedig ezek az intézkedések jelentenének érdemi segítséget a magyar vállalkozásoknak és családoknak – fejtette ki az ellenzéki politikus.

Petry Zsolt berlini elbocsátásával nem csak a kormányfő, hanem számos kormánypárti politikus foglalkozott az elmúlt napokban,  a külügy még a német ügyvivőt is bekérette emiatt. A legfrissebb megnyilatkozás Novák Kataliné, aki a Welt am Sonntag német lapban megjelent vasárnapi cikkében tért ki az esetre. „Egyre többen vannak, akik úgy érzik, a szabadság, a nemzet, a hagyományos család, a keresztény kultúra, az emberi méltóság olyan értékek, melyeket már nem képviselnek a névleg jobbközép pártok. Ezeket az embereket joggal háborítja fel, hogy a baloldali liberális fősodortól eltérő véleményük miatt megbélyegzik, kirekesztik, hátrányosan megkülönböztetik őket” – írta a Fidesz alelnöke.

Kapcsolódó
És az megvan, hogy Orbán futballfilozófiájából következhet igazán Petry kirúgása?
Most, hogy a külügy a német ügyvivőt is bekérette az ügyében, Bayer Zsolt petíciót indított, s a komplett fideszes élmezőny véleményterrort kiáltott, talán nem árt, ha megismerkedünk vezetőjük gondolataival az isteni játékról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik