Közélet

Megszüntették a nyomozást közúti veszélyeztetés miatt egy parlamenti képviselő ellen

Hadházy Ákos / Facebook
Hadházy Ákos / Facebook
A rejtélyes parlamenti irományokból nem derül ki, kiről van. Tippünk azért van.

Szél Bernadett írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek. A független képviselő arra volt kíváncsi, van-e
folyamatban nyomozás közúti veszélyeztetés miatt országgyűlési képviselő ellen. Emlékeztetett rá, hogy sajtóhírek szerint ugyanis tavaly áprilisában feljelentést tettek egy honatya ellen.

Polt Péter válaszában azt írta, valóban indult nyomozás tavaly áprilisban közúti veszélyeztetés bűntette miatt egy parlamenti képviselő ellen. Ő sem nevezte meg, ki ellen tettek feljelentést. Annyit közölt, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség végül gyanúsítottként senkit nem vont felelősségre. Az eljárást február 10-én – mivel a cselekmény nem volt bűncselemény – megszüntették.

Bár a parlamenti irományokból ez nem derül ki, Hadházy Ákos ellen nyomoztak közúti veszélyeztetés gyanúja miatt. Bede Zsolt (Vadhajtások) jelentette fel, azt állította, hogy a független képviselő elütötte őt a Clark Ádám téri tüntetésen. Hadházy Ákos Facebook-oldalán szilveszteri értékelőjében meg is írta, hogy őrült év volt 2020, de számára a legabszurdabb jelenet mégis ez volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik