Közélet

Rabosították Varju Lászlót

Varju Lászlót hétfőn rabosították a Központi Nyomozó Főügyészség fővárosi, Könyves Kálmán körúti székházában. Varju Lászlótól ujjlenyomatot vettek és fényképeket készítettek róla, de őrizetbe nem vették. A DK politikusát választás rendje elleni bűntettel, garázdaság vétségével, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Kihallgatta Varju Lászlót a Központi Nyomozó Főügyészség
Varju szerint itt az ideje, hogy az ügyészség bizonyítsa, hogy nem a Fideszt képviselik.

Varju László rabosítása után arról beszélt, hogy biztos a saját igazában. Hozzátette, hogy ő a szólásszabadság érdekében állt ki az MTVA székházában.

Legyen ez is egy lépés a Fidesz bukása felé

– mondta, majd átadta a mikrofont Hadházy Ákos független képviselőnek. Hadházy szerint ez a nap egy vicc is lehetne, de nem az, hanem egy újabb mérföldkő a diktatúra felé.  Ez maga a koncepciós eljárás – jelentette ki a képviselő.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A megalapozott gyanú lényege szerint Varju László 2018 februárjában az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy független jelöltnek anyagi juttatást ígért, hogy lépjen vissza a javára. A passzív választójoga gyakorlásának befolyásolására irányuló ajánlatot a férfi visszautasította – tette hozzá a főügyész.

A másik ügy előzménye az, hogy 2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába, ahol öt pontból álló követelést akart a köztelevízió adásában beolvastatni. A biztonsági osztályvezető közölte, hogy a zárt, védett területekre nem lehet belépni, de a képviselők továbbra is az élő műsor helyszínére való beengedésüket követelték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik