Közélet

Kísértetvárossá vált a 11 milliós Vuhan – mondta a városban rekedt magyar zeneszerző

Kísértetvárossá vált a tizenegymillió lakosú Vuhan a koronavírus miatt. Keresztes Zoltán zeneszerző az ATV-nek adott riportjában arról beszélt, hogy az üzletek bezártak, az emberek pedig már ki sem nagyon mernek menni az utcára.

Teljesen kiürült a város, az emberek nem mernek utcára menni, az üzletek zárva vannak, elvétve lehet csak kis privát trafikokat nyitva találni, de ezekben élelmiszert nem árulnak, csak dohányárut és italokat. A hatóságok betiltották a járműhasználatot, úgyhogy járműveket sem lehet látni. Elvétve lehet, mert ilyen speciális engedéllyel, de igazából óránként egy-két autót lehet látni

– mondta a producer, hozzátéve, korábban elképzelni sem tudta volna, hogy ilyen félelmetes élményben lesz része valaha is. A zeneszerző elmondása szerint nemcsak a bevásárlóközpontok és az üzletek vannak zárva, de bezártak az iskolák és a színházak is.

Jó pár hétre felhalmoztunk élelmiszert, remélem, hogy elég lesz 4-6 hétre. Ha esetleg annyira rossz lesz a szituáció, hogy nem lesz étel elérhető. De jó hír az, hogy tegnap kinyitottak pár nagy élelmiszer lerakatot és ott már van élelmiszer, tehát van arra remény, hogy nem fogunk éhen halni.

– tette hozzá a zenész.

Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a ragály halottainak száma. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint válságos állapotba estére 461 beteg került, reggel még 324 volt a számuk. Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.

Kiemelt kép: MTI/AP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik