Közélet

Kósa megfejtette a Borkai-ügyet: Győrben még el se kezdődött a szavazás, már elveszítette az ellenzék

Elgondolkodtató jel, hogy még el se kezdődött a szavazás, Győrben már elveszítette az ellenzék, hiszen eleve mínusz hat képviselőhelyről indulnak, mondta Kósa Lajos a HírTV szerda esti műsorában.

A négy jobbikos egyéni választókerületi képviselőjelölt visszalépésével kapcsolatban kifejtette, hogy azért döntöttek így, mert a polgármesterjelöltjük vállalhatatlan, és egyébként

mélyen felháborította őket az a kampány, amit a Borkai ellen folytat a DK megrendelésére ez az együttműködés. Ezt ők mondták.

A Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke arra a kérdésre, hogy vége van-e a Borkai-ügynek, úgy felelt,

nem, mert látszik, hogy itt ez egy karakter autodafé, amit az ellenzék rendez, mert azt hiszik, hogy ez Győrben segít nekik. Csak az a helyzet, hogy aki mondjuk egy kicsit tud számolni, mínusz hat helyet nem lehet behozni. Eleve, még nem kezdődött el a meccs, már kész. Ez olyan, mintha elkezdődne a focimeccs, aztán az egyik csapatból hat embert kiállítanak. Hát hogy lesz az 90 percig?

Kósa Lajos ezután elmagyarázta, hogy a négy jobbikos visszalépésével két kompenzációs helyet is veszítenek a listából, tehát azt nem tudják behozni.

Arra a kérdésre, hogy mire számít a következő napokban, Kósa úgy felelt:

le fog ez csengeni.

Szerinte látszik, hogy semmi nem drága az ellenzéknek, mert ők úgy fogják fel a küzdelmet, hogy ez a harc lesz a végső.

Mondjuk néhány ellenzéki párt tényleg beleáll a földbe

– tette hozzá.

Röviden tehát Kósa szerint a Borkai Zsoltról készült videókat a DK megrendelésére szivárogtatják, ami nem tetszett a jobbikosoknak, ezért inkább visszaléptek, és ezzel gyakorlatilag a Fidesz megnyerte a választást Győrben.

Az erről szóló beszélgetés a videóban 7:12-nél kezdődik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik