Közélet

Ügyészség vizsgálja Mészárosék vadászatát

Kiderül, vonatkoznak-e rájuk a magyar törvények.

Mészárosék a magyar törvényeken kívül esnek?

Erről kérdezte a legfőbb ügyészt a jobbikos Magyar Zoltán. Meg arról is, mit akar tenni a bélmegyeri vadászterület ügyében, illetve a becsületes vadászok érdekében? Polt Péter a kérdést – tartalma alapján – a vadászati jog törvényességének biztosítására irányuló kérelemként értékelte és elbírálásra a Békés Megyei Főügyészségre továbbította.

Az ellenzéki politikus kérdésében felidézte, Orbán Viktor gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc mára az ország leggazdagabb embere lett, de a „nemzet gázszerelője” még 2016-ban próbálta betenni lábát a bélmegyeri vadászterületekre. (Akkor téma volt, hogy Felcsút volt polgármestere helikopterrel jár Békés megyei vadászkastélyához.)

LMP: Minek oda út, ahova Mészáros helikopterrel jár?
Fónagy János nem cáfolta az urizálást.

Ez nem volt akkoriban egyedi. Nem a helikopterezés, hanem az, hogy a Fideszhez közeli új vadásztársaságok hasonló módszerrel éltek. A bélmegyeriek azonban bíróságra mentek és nyertek. A Gyulai Törvényszék jogerősen nekik adott igazat,

így a Mészáros Lőrinc fia által fémjelzett új vadásztársaságnak vissza kellett volna adnia a vadászati jogot, ám azt a mai napig nem tette meg. Lassan egy éve!

Ezért kérdezte meg Magyar Zoltán a legfőbb ügyészt, mikor fog „Mészáros Lőrincre és családjára is vonatkozni a törvényi kötelesség?”

Korábban a hvg.hu egyébként azt írta, hogy Mészáros Lőrinc fia azt követően lett a felcsúti vadásztársaság elnöke, hogy távoznia kellett Bélmegyerről.

Kiemelt fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik