Közélet

Kővel verték agyon a budapesti állatkert teknősét

A kamerafelvételeken jól látszik az elkövető, aki három év börtönt is kaphat.

Kockakővel ütötte agyon egy ismeretlen látogató a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét – írja az Index. Az esetet a gondozók a zárás előtti állományszemle során fedezték fel, az állat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy el kellett altatni. Az állatkert közleménye szerint a teknősnek óriási fájdalmai lehettek, a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is szétnyílt, belső szervei súlyosan sérültek.

A térfigyelő kamerák felvételein az elkövető és a vele lévő személy is jól látható. A felvételek alapján az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, az ekkor a kezébe piszkíthatott. Ezután keresett az elkövető egy követ, és agyonütötte vele a teknőst.

A Fővárosi Állat- és Növénykert ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, csütörtökön kora délután helyszíni szemlét is tartottak. A cselekedet természetkárosításnak minősül, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (A fenti kép illusztráció: Europress – Biosphoto / Christophe Ravier)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik