Közélet

Sermer Ádám a liberálisok főpolgármesterjelöltje

A Magyar Liberális Párt (MLP) saját főpolgármester-jelöltet indít a 2019-es önkormányzati választásokon. A Liberálisok jelöltje Sermer Ádám, akinek célja a főváros önállóságának és függetlenségének megerősítése, Budapest modernizálása és gazdasági fellendítése – közölte a párt csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az MLP egy 21. századi, információs technológián alapuló világváros megteremtésének programját kínálja a választóknak. Terveik között a főváros közigazgatásának és infrastruktúrájának digitalizálása, a városi szolgáltatások fejlesztése, a tömegközlekedés korszerűsítésére, a kulturális élet sokszínűségének megőrzése, a fenntarthatóság megteremtése, a természeti értékek erősebb védelme, a zöldfelületek nagyarányú bővítése kapott fontos szerepet.

A Liberálisok célja, hogy megszólítsák és bevonják a fiatalokat Budapest jövőjének tervezésébe és kialakításába. A Magyar Liberális Párt a jelenlegi vezetés „elavult és kizárólag a kormányzati érdekeket szem előtt tartó politikájával” szemben kínál alternatívát.

Szerdán derült ki, hogy Tarlós István jelenlegi főpolgármester a Fidesz színeiben jövőre is próbálkozik, továbbá pártoktól függetlenül Puzsér Róbert is indul az önkormányzati választásokon.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik