Közélet

27 milliós állami támogatást kapott Orbán Viktor gyülekezete

Korábban egy olyan telket kaptak meg ingyen, amit az állam 650 millió forintért vásárolt meg.

A Népszava a Közbeszerzési Hatóság dokumentumai alapján arról ír, hogy állami támogatással fejezik be Orbán Viktor kormányfő gyülekezetének parókiáját, a munkákra csaknem 27 millió forintot költenek.

A Svábhegyi Református Egyházközség hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban döntött arról, hogy a Mozaik Kft. végezheti el a munkát, nyílt közbeszerzést azért nem kellett kiírniuk, mert az értékhatár nem érte el a 300 millió forintot. A tenderről szóló felhívás napokkal az április 8-ai kétharmados győzelem után született.

A lap szerint nem először nyúlnak hozzá a parókiához: 2016-ban 120 milliót költöttek az épületre, akkor azonban ez az összeg kevésnek bizonyult, így az elmaradt műszaki fejlesztésekre kértek pénzt az Emberi Erőforrások Minisztériumától, Kásler Miklós tárcája pedig pozitívan bírálta el kérésüket.

Idén februárban derült ki, hogy a Svábhegyi Református Egyházközség több mint hétezer négyzetméternyi terület tulajdonjogát kapta meg teljesen ingyen. A telkeket tavaly december közepén 650 millió forintért vásárolta meg az állam, majd ingyenesen továbbadta a gyülekezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik