Közélet

Zagyva György Gyula feljelenti Orbánt

A miniszterelnökig jutott, hogy a volt jobbikos képviselő összeveszett az Irigy Hónaljmirigy volt szövegírójával.

Feljelenti a miniszterelnököt Zagyva György Gyula, a Jobbik volt országgyűlési képviselője. Erről az atv.hu ír.

A történet – amivel a kormánypárti média az elmúlt napokban különösen sokat foglalkozott – ott kezdődött, hogy a Gulyás Márton-féle Közös Ország projekt készített egy videót. Ebben az igazságos választási rendszer mellett áll ki mások mellett Pörzse Sándor, Hajós András, Csintalan Sándor, Gálvölgyi János, Stohl András, na meg Zagyva György Gyula, aki meg is jegyzi, hogy nagy a baj a választási rendszerrel, ha már elmegy miatta Gulyás videójába szerepelni.

Erre fakadt ki Varga Bíró Tamás, akiről annyit érdemes tudni, hogy korábban az Irigy Hónaljmirigy és a Bumeráng szövegírójaként büntette a magyarságot, majd a nemzeti radikalizmus felé kanyarodott, amit olyan lelkesedéssel művelt, hogy még Polgár Judit sakkozó kitüntetése kapcsán is alkalmat talált a zsidózásra. Zagyvának egyebek mellett azt írta:

Nem számít, ki voltál régen, kinek hazudod most magad, és ki szeretnél lenni a jövőben. Ha Gulyás Marci liberális kampányfilmjében, az ő számlaszáma felett pózolva jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy.

Zagyva ezek után kikérte magának, hogy liberális köcsög lenne, mondván, ha az lenne, akkor Varga Bíró szavainak nem volna semmi következménye, most viszont lesz. Ezután Varga Bíró, aki feljelentette a volt képviselőt, a kormánypárti Pesti Srácoknak nyilatkozva azt állította, hogy Zagyva telefonon fenyegette meg, a „Büdös zsidó” megszólítást követően kilátásba helyezve, hogy „meg leszel baszva”, illetve a feleségével és kislányával együtt kinyírják.

Zagyva azt állítja, ő ilyet nem mondott, csak azt, hogy Varga Bíró hagyja a „zsidó tempót”, és ne aludjon otthon, de szerinte ezzel nem fenyegette meg a családját. Hozzátette, ha van hangfelvétel a hívásról, hozzák nyilvánosságra. Varga Bíró viszont azt mondja, hogy Zagyva hazudik, és a hívásnak fültanúja volt egy rendőr is, akit a volt képviselő így hamis tanúzással vádol meg.

Ám ezek után Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel a gyalázatos antiszemita fenyegetőzés miatt. Zagyva szerint kimeríti a hivatali visszaélés bűncselekményét egy, már zajló büntetőeljárásba való ilyetén beavatkozás, így feljelenti az ügyészségen a miniszterelnököt.

Varga Bíró ugyanakkor azt mondta, megnyugtató, hogy Orbán Viktor a megfelelő szintre emelte a kérdést, és reméli, hogy feljelentésének eredményeként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat is felszámolják, ami szerinte egy terrorszervezet, mely korábban azzal is megfenyegette őt, hogy eltörik az összes ujját, hogy ne tudjon többet gitározni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik