Közélet

Terrortámadást hiúsítottak meg Budapesten

TEK (tek, TEK, terror elhárítás, )
TEK (tek, TEK, terror elhárítás, )

Bár tranzitországnak tekintik Magyarországot a terroristák, terveztek akciót a fővárosban. Leleplezték őket.

Kétezer-ötszáz személyt tartanak jelenleg számon a különböző titkosszolgálatok és rendvédelmi erők az unióban, akik potenciális elkövetői lehetnek egy terrorcselekménynek – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Az Europol 2014-es jelentése szerint a mostani egy olyan terrorhullám része, amely évek óta nem újdonság a hírszerzők és a nyomozó hatóságok számára, az első jelei már 2011 óta megfigyelhetők. Az Europol adatai szerint 2013-ra annyira romlott a helyzet, hogy egy év alatt 152 merényletet követtek el.

Magyarországot egyelőre csak tranzitországnak tekintik a terroristák, de Budapesten is terveztek fegyveres támadást, amelyre a tálib ellenállás egyik vezetője adott utasítást.

A cikk szerint a merényletre készülők leleplezésében nagy szerepe volt a magyar titkosszolgálatok, a Terrorelhárítási Központ és az európai rendőri szervek együttműködésének.

Emlékeztetnek arra, hogy tavaly több olyan embert tartóztattak le Magyarországon, aki rajtunk áthaladva akart terroristacsoporthoz csatlakozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik