Közélet

25 napig szedett kutyaszart, mégis börtönbe megy

Rendőrbe harapott egy magyar playmate, elítélték, majd elkésett a közmunkával.

Barsi Adrienn egy playmate. Miután túl sok gyógyszert vett be, rendőrt hívtak rá. A járőr földre fektette és megbilincselte a lányt, aki ellenállt és a rendőr karjába harapott. Ez a bíróság szerint is hivatalos személy elleni erőszak, így elítélték Adriennt.

A verdikt szerint a magyar és a német Playboy oldalain is megfordult nő elkerülhette volna a fogházat, ha közmunkát végez. Adrienn egy állatmenhelyre ment dolgozni, saját állítása szerint 25 napon át szedte a kutyagumit, csinált egy naptárat a menhelynek és adományokat is gyűjtött.

Időközben azonban elindult egy eljárás, és a közmunkát letöltendő fogházra változtatták. Mindezt úgy, hogy a tárgyalásokon is jelezte, hogy megkezdte a munkát, sőt az igazolást is leadta a menhely vezetőjének aláírásával. A büntetését mégis átváltoztatták letöltendőre.

„Az igazoláson már az szerepel, hogy önkéntesként végezte a munkát, nem pedig a bíróság rendelkezése alapján, így viszont az elvégzett munkáját nem vették figyelembe. Törvényileg így megmagyarázható a ­bíróság döntése, emberileg azonban megértem az ügyfelemet: olyan, mintha kétszer büntetnék meg ugyanazért” – mondta  Bajáky Tamás ügyvéd.

A Bors szerint a Szenteste előtti napon jött a kegyelemdöfés: a köztársasági elnök elutasította a modell kegyelmi kérvényét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik