Ő lehet Bándy Kata gyilkosa

Meg nem erősített hírek szerint a tettes bizonyos P. László. A fiatal DNS-minta alapján bukott le. Állítólag van egy kisfia is.

A Dunántúli Napló megtudta: a Bándy Kata feltételezett gyilkosa néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. Munkanélküliként a Mohácsi út környékén „csövezett” barátnőjével együtt, aki a lap információ szerint prostituált. P. Lászlót már szombat éjjel elfogták egy erdős, bokros területen. A férfi állítólag azóta próbált elrejtőzni, mióta érezte, szorul körülötte a hurok.

A HírTv tudósítója arról számolt be, hogy a félig-meddig hajléktalanként élő fiatal párjánál volt épp, amikor lecsaptak rá a rendőrök. Menekülni próbált, a közeli erdő felé futott, ám az egyenruhások utolérték.


Beismerő vallomást tett Forrás: Facebook

Úgy tudni, DNS-minta alapján bukott le, és mivel büntetett előéletű, a rendőrség gyorsan azonosította. Facebook-profilján a Kiskunhalas melletti Kelebiát jelölte meg lakhelyeként. A Hír24 megkereste a fiatalembert a közösségi portálon, a képek alapján – ahogy azt a Dunántúli Napló is megírta – úgy tűnik, van egy kisfia.

A közösségi portálon még napokkal Kata megölése után, pénteken is aktív volt.

Állítólag a történet még korántsem ért véget. A Dunántúli Napló információja szerint még egy személyt keresnek, aki kapcsolatba hozható a gyilkossággal.  P. László barátnője a lapnak elmondta, nem gondolta volna, hogy párja ilyenre képes. A Magtár utca egyik romos állapotban lévő épületében laktak sokadmagukkal. A barátnő szerint a férfi testvére is eltűnt, nem tudják, mi van vele, de nem kizárt, hogy őt is elfogták a rendőrök, ahogy az sem, hogy bujkál.

Az Inforádió közben úgy értesült, hogy őrizetbe vették az ügy összes gyanúsítottját. A hírt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

Múlt héten felkerestünk egy kriminálpszichológust a gyilkosság kapcsán. Bilkei Pál akkor azt mondta, ritka, hogy ilyen esetekben az ismerősi körből kerül ki a támadó. A körülmények legalábbis erre utalnak. A szakember szerint Kata rosszkor volt rossz helyen, és egy szexuális bűnöző áldozata lett. A PécsMa.hu ugyanakkor azt írja, P. László szerelmes volt a pszichológusnőbe. „Ennek így kellett lennie, így kellett történnie.” – állítólag ezt mondta a rendőröknek az elfogott férfi.

A Dunántúli Napló tudósítója beszélt annak a háznak a lakóival, ahol a férfi is élt, megfordult az elmúlt hónapokban. Többen azt mondták, rettegnek. A lakók szerint egyiküknek sem volt autója, így a bűncselekmény idejére vagy kölcsönkértek egyet, vagy egyáltalán nem volt nála kocsi.

Mint azt megírtuk, a rendőrség hétfő reggel közleményben tudatta, őrizetbe vettek egy 26 éves, magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata megölésével. A fiatalt már kihallgatták, beismerte a gyilkosságot.

A hír éjszaka pattant ki, Bándy Kata édesanyja 22.46-kor tette ki Facebook-oldalára: „megvan a tettes”. A Hír24 elsőként kereste a rendőrséget, ám reggelig semmit sem mondtak. Reggeli közleményük is igen szűkszavú volt. A néhány sort pedig azzal zárják, hogy továbbra is nagy erőkkel nyomoznak, ezért sajtótájékoztatót csak „a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően” tartanak. Ez is utalhat arra, hogy még keresnek valakit.

Címkék: bándy kata